Edukativni centar Avalon

Škola stranih jezika Novi Sad, Kać, Šid, Bački Petrovac

Zakaži BESPLATNO testiranje ili konsultacije sa profesorom

TELC ISPITI IZ NEMAČKOG JEZIKA

Telc ispiti vam više nisu prepreka! Pripremite se za Telc i željeni sertifikat je vaš!

Telc ispiti Vam omogućavaju dobijanje neophodnog međunarodno priznatog sertifikata koji Vam je potreban da dokažete određeni nivo poznavanja nemačkog radi spajanja sa porodicom, zaposlenja ili daljeg školovanja u zemljama nemačkog govornog područja. Ali to je i poslednja i nimalo laka prepreka do Vašeg cilja.

Ne brinite!  Uz Avalonov pripremni kurs, stručne profesore, prave savete i strategije ostvarićete svoj cilj.

Šta je Telc i kome je namenjen?

Telc ispiti i sertifikati za nemački jezik su međnarodno priznati a namenjeni su svima koji čekaju na spajanje porodice, žele da rade, školuju se ili studiraju u Nemačkoj, Austriji ili Švajcarskoj.

Telc je zapravo skraćenica od „The European Language Certificates“ i predstavlja jednu od vodećih institucija u sprovođenju međunarodnih ispita za različite jezike, među kojima je i nemački.

Svi Telc ispiti se orijentišu prema Zajedničkom evropskom referentnom okviru za jezike (GeR). Postoje opšti ispiti koji su podeljeni po nivoima od A1 do C2 i specijalizovani ispiti kao npr. Telc B1-B2 Pflege i Telc B2-C1 Medizin Fachsprachprüfung kada su medicinari u pitanju.

Koje vrste Telc ispita postoje?

Ispiti su podeljeni u dve veće grupe koje čine telc ispiti za odrasle i mlade iznad 16 godina i telc ispiti za decu i omladinu od 12-16 godina.  Svaka grupa sastoji se dalje od različitih ispita za različite nivoe i svaki obuhvata četiri modula- slušanje, čitanje, pisanje i govor.

Telc ispiti za odrasle i mlade iznad 16 godina

 • telc Deutsch A1/ Start Deutsch 1 (Razvijen u saradnji sa Goethe Institutom)
 • telc Deutsch A2/ Start Deutsch 2 (Razvijen u saradnji sa Goethe Institutom)
 • telc Deutsch B1/ Zertifikat Deutsch
 • telc Deutsch B2
 • telc Deutsch C1
 • telc Deutsch C1 Hochschule (test je namenjen studentima tj. onima koji tek žele da studiraju u Austriji ili Nemačkoj).
 • telc Deutsch C2

Telc ispiti za decu i omladinu od 12-16 godina

 • telc Deutsch A1 Junior
 • telc Deutsch A2 Schule
 • telc Deutsch B1 Schule (razvijen u zajedničkoj saradnji sa ÖSD, telc, Goethe Institutom i Univerzitetom Friburg/Švajcarska)

Zanima te detaljniji opis, koncept i model svakog ispita pročitaj Telc ispiti-vodič kroz testove i modeli testova i stekni pravi uvid u to šta te očekuje na ispitu

Kako izgleda priprema za Telc ispite u Avalonu?

Nakon bogatog 17-ogodišnjeg iskustva i uspešno pripremljenih kandidata razvili smo optimalan pripremni kurs u Avalonu za Telc ispite koje sprovode obučeni profesori sa iskustvom u pripremi ovih ispita. Pre početka pripreme svaki kandidat prvo prolazi naše testiranje poznavanja jezika kako bismo tačno utvrdili na kom ste nivou.

Priprema traje dva i po meseca (2×90 min nedeljno) i obuhvata:

 • Upoznavanje sa strukturom odabranog ispita
 • Analizu svakog dela ispita i pojedinačnih zadataka u vidu pružanja korisnih i praktičnih saveta, smernica i proverenih tehnika i strategija za lakše i uspešno savladavanje istih (dobijate ih na početku priprema sve sistematično objedinjene u formi priručnika koji smo pripremili za Vas)
 • Vežbanja konkretnih i autentičnih zadataka svih modula kroz interaktivan rad i Vaše aktivno učešće pri čemu pisanje radite kao domaće zadatke koje profesori nakon pregledanja analiziraju zajedno sa Vama na času u cilju ukazivanja na najčešće greške i razjašnjavanje istih. Tako Vas učimo da sami postanete svesni svojih grešaka što je veoma bitno.

Poseban akcenat je na slušanju (Hören) koji svim kandidatima predstavlja najveći izazov jer nisu kontinuirano izloženi slušanju nemačkog. Učimo Vas na koje informacije prilikom slušanja ciljano treba obratiti pažnju i zadajemo Vam puno korisnih vežbi za kod kuće.

 • Uvežbavanje i simulacije usmenog dela ispita. Takođe deo ispita od kog najčešće svi kanditati strahuju ali mi ćemo Vam pokazati da nema razloga za strah. Ukazujemo Vam ciljano na teme koje su zastupljene na ispitu (istovremeno se ponavlja i vokabular) i učimo Vas konkretnim frazama i formulacijama koje su Vam potrebne. Time i nesigurne kandidate oslobađamo straha od usmenog i garantujemo da Vam usmeni neće predstavljati nikakav problem.
 • Simulacije kompletnog ispita uz evaluaciju i analizu

Šta dobijate pripremom za Telc u Avalonu?

 • Pripremljeni priručnik sa svim bitnim informacijama, savetima o ispitu kao i strategijama za polaganje Telc ispita na jednom mestu kao i referentne udžbenike renomiranih izdavača, audio materijale, i ostali propratni materijal
 • Mentora, profesora nemačkog sa iskustvom u pripremi Telc ispita, koji će Vas voditi kroz proces učenja i pratiti Vaš napredak
 • Naučićete po kom principu funcioniše ispit
 • Ovladaćete svim neophodnim strategijama za uspešno polaganje ispita
 • Simulacije kompletnog ispita, evaluacije sa kompletnom analizom i komentarima od strane profesora

Ako želite potpuno spremni i samouvereni da izadjete na Telc ispit ili da saznate da li možete da se spremate za ispit, pozovite nas i zakažite termin za potpuno BESPLATNO i NEOBAVEZNO testiranje, probni čas ili razgovor sa našim profesorima.

Edukativni centar Avalon stoji vam na raspolaganju svakim radnim danom od 8h do 21h.

Za više informacija dostupni smo na 021/552-414 i 069/444-06 09

FAQ-Često postavljana pitanja

Kako da znam da li mogu da se spremam i polažem Telc?

Svaki kandidat prvo prolazi naše testiranje poznavanja jezika, koje je potpuno BESPLATNO i NEOBAVEZUJUĆE, kako bismo tačno utvrdili na kom ste nivou i da li možete krenuti sa pripremnim kursom ili najpre morate unaprediti nivo jezika.

Da li mogu da se spremam za Telc i izađem na ispit iako posedujem slabiji nivo znanja?

Svakako, ali kako biste unapredili Vaš nivo jezika pre početka priprema za ispit ćete morati prvo proći naš predpripremni kurs koji je kombinacija opšteg nemačkog i Telc testa.

Da li mogu da se spremam samo za određeni deo ispita, npr. samo Schreiben i Sprechen deo Telc ispita?

Naravno. Imamo poseban paket priprema za pojedinačne delove testova pomoću kojih kandidati za kratko vreme savladaju strukturu istih.

Gde mogu da polažem Telc ispite?

Polaganje Telc ispita obavlja se u licenciranim test centrima koje kod nas možete pronaći u Beogradu, Novom Sadu, Novom Pazaru, Užicu, Nišu. Detaljnije informacije o ispitnim centrima i terminima polaganja možete pogledati OVDE

Da li mogu da izađem na ispit i bez pripremnog kursa?

Naravno, ukoliko Vi to želite. Pripremni kurs ne predstavlja obavezan preduslov za izlazak na ispit ali naša preporuka je da ipak prođete kroz obuku jer je naše iskustvo pokazalo da je pored poznavanja jezika, koje se svakako podrazumeva, ključ za uspešno polaganje ispita potpuno poznavanje šeme testa, koncepta zadataka, zamki koje se kriju u zadacima, šta to ispitivači žele da čuju od Vas, na koji način to da izrazite i sl. A to je upravo sve ono čime Vas mi učimo na pripremnom kursu.

Spremite se sa pravima na pravi način! Prijavite se i položite Telc iz prve!

Zakaži BESPLATNO testiranje ili konsultaciju sa profesorom