Edukativni centar Avalon

Škola stranih jezika Novi Sad, Kać, Šid, Bački Petrovac

ÖSD ISPITI ZA NEMAČKI JEZIK

ÖSD ispiti i sertifikati pomažu Vam da ostvarite svoj cilj i zaposlite se ili studirate u Nemačkoj ili Austriji dokazujući Vaše poznavanje nemačkog jezika.

Imajući u vidu značaj ovih ispita, veoma je važno da se pripremite na pravi način. Avalonov ÖSD pripremni kurs, obučeni profesori, pravi saveti i strategije će Vam pomoći da ÖSD sertifikat bude brzo u Vašim rukama.

Šta je ÖSD i kome je namenjen?

ÖSD  je istovremeno skraćenica za „Österreichisches Sprachdiplom Deutsch“ (Austrijska diploma za nemački jezik) i „Österreich, Schweiz, Deutschland“ i jedan je od međnarodno priznatih test centara za nemački kao strani ili drugi jezik a od februara 2020. je i član EALTA-e (European Association for Language testing and Assessment odn. Evropske asocijacije za jezičko testiranje).

ÖSD ispiti i sertifikati za nemački jezik namenjeni su svima koji čekaju na spajanje porodice, žele da rade, školuju se ili studiraju u Nemačkoj, Austriji ili Švajcarskoj.

Koje vrste ÖSD ispita postoje?

Ispiti su podeljeni u dve veće grupe koje čine ispiti za odrasle i ispiti za decu i mlade. Svaka grupa sastoji se dalje od različitih ispita za različite nivoe.

ÖSD ispiti za odrasle

 • ÖSD Zertifikat A1
 • ÖSD Zertifikat A2
 • ÖSD Zertifikat B1
 • ÖSD Zertifikat B2
 • ÖSD Zertifikat C1
 • ÖSD Zertifikat C2

ÖSD ispiti za decu i mlade

 ÖSD KID A1

 • ÖSD KID A2
 • ÖSD B1 Jugendliche
 • ÖSD B2 Jugendliche
 • ÖSD C1 Jugendliche

Zanima Vas detaljniji opis, koncept i model svakog ispita po nivoima? Pročitajte ÖSD –vodič kroz ispite i primeri testova i steknite pravi uvid u to šta Vas očekuje na ispitu

Kako izgleda priprema za ÖSD ispite u Avalonu?

Nakon bogatog 17-ogodišnjeg iskustva i uspešno pripremljenih kandidata razvili smo optimalan pripremni kurs u Avalonu za ÖSD ispite koje sprovode obučeni profesori sa iskustvom u pripremi ovih ispita. Pre početka priprema za ispit svaki kandidat najpre prolazi testiranje poznavanja jezika kako bismo tačno utvrdili koji nivo znanja posedujete.

Priprema traje dva i po meseca (2×90 min nedeljno) i obuhvata:

 • Upoznavanje sa opštom šemom odabranog ispita
 • Analizu pojedinačnih delova ispita i zadataka uz davanje saveta, i strategija za uspešno rešavanje istih (dobijate ih na početku priprema sve sistematično objedinjene u formi priručnika koji smo pripremili za Vas)
 • Uvežbavanja autentičnih zadataka svih modula kroz interaktivan rad i Vaše aktivno učešće pri čemu pisanje radite kao domaće zadatke koje profesori nakon pregledanja analiziraju zajedno sa Vama na času u cilju ukazivanja na najčešće greške.
 • Veliku pažnju posvećujemo i slušanju (Hören) koji svim kandidatima predstavlja izazov jer nisu konstantno okruženi nemačkim jezikom. Učimo Vas na koje informacije prilikom slušanja ciljano treba obratiti pažnju i zadajemo Vam domaće zadatke za kod kuće.
 • Simuliranje usmenog dela ispita. Takođe deo ispita od kog najčešće svi kanditati strahuju ali mi ćemo Vam pokazati da nema razloga za strah. Ukazujemo Vam na teme koje se javljaju na ispitu i učimo Vas konkretnim frazama i formulacijama koje su Vam potrebne. Time i nesigurne kandidate oslobađamo straha od usmenog i garantujemo da Vam usmeni neće predstavljati nikakav problem.
 • Simulacije kompletnog ispita na kraju priprema uz evaluaciju i analizu od strane profesora

Šta dobijate pripremom za ÖSD u Avalonu?

 • Pripremljeni priručnik sa svim bitnim informacijama, savetima o ispitu kao i strategijama za polaganje ÖSD ispita na jednom mestu kao i referentne udžbenike renomiranih izdavača, audio materijale, i ostali propratni materijal
 • Mentora, profesora nemačkog sa iskustvom u pripremi ÖSD ispita, koji će Vas voditi kroz proces učenja i pratiti Vaš napredak
 • Naučićete po kom principu funcioniše ispit
 • Ovladaćete svim neophodnim strategijama za uspešno polaganje ispita
 • Simulacije kompletnog ispita, evaluacije sa kompletnom analizom i komentarima od strane profesora

Ako želite potpuno spremni i samouvereni da izadjete na ÖSD ispit ili da saznate da li možete da se spremate za ispit, pozovite nas i zakažite termin za potpuno BESPLATNO i NEOBAVEZNO testiranje, probni čas ili razgovor sa našim profesorima.

Edukativni centar Avalon stoji vam na raspolaganju svakim radnim danom od 8h do 21h.

Za više informacija dostupni smo na 021/552-414 i 069/444-06 09

Spremite se sa pravima na pravi način! Prijavite se i položite ÖSD iz prve!

FAQ-Često postavljana pitanja

KAKO DA ZNAM DA LI MOGU DA IZAĐEM NA ÖSD?

Svaki kandidat prvo prolazi naše testiranje poznavanja jezika, koje je potpuno BESPLATNO i NEOBAVEZUJUĆE, kako bismo tačno utvrdili na kom ste nivou i da li možete krenuti sa pripremnim kursom ili najpre morate unaprediti nivo jezika.

DA LI MOGU DA SE SPREMAM ZA ÖSD I IZAĐEM NA ISPIT IAKO POSEDUJEM SLABIJI NIVO ZNANJA?

Svakako, ali kako biste unapredili Vaš nivo jezika pre početka priprema za ispit ćete morati prvo proći naš predpripremni kurs koji je kombinacija opšteg nemačkog i ÖSD testa.

DA LI U AVALONU MOGU DA SE SPREMAM SAMO ZA ODREĐENI DEO ISPITA, NPR. SAMO SCHREIBEN I SPRECHEN DEO ÖSD ISPITA?

Naravno. U ponudi imamo poseban paket priprema za pojedinačne delove testova pomoću kojih kandidati za kratko vreme savladaju strukturu istih.

DA LI PRIPREMA ZA ÖSD U AVALONU MOŽE DA TRAJE I KRAĆE OD PROPISANOG TRAJANJA KURSA?

Može, ukoliko kandidat ima mogućnost da se maksimalno posveti učenju i redovno radi sve zadatke koje mu zadajemo.  Sve zavisi od slobodnog vremena i posvećenosti kandidata.

DA LI MOGU DA IZAĐEM NA ÖSD I BEZ PRIPREMNOG KURSA?

Naravno, ukoliko Vi tako odlučite i želite. Kurs pripreme za ÖSD ispit nije obavezan uslov da izađete na ispit ali mi bismo preporučili da svakako prođete kroz pripremni kurs jer je naše iskustvo pokazalo da je osim znanja jezika, od  velike važnosti za uspešno polaganje ispita poznavanje strukture testa, zadataka, tzv. zamki koje se mogu naći u zadacima, šta ispitivači žele da čuju od Vas kao i  na koji način to da izrazite i sl. A to je upravo sve ono čemu Vas mi učimo na pripremnom kursu.

GDE U SRBIJI MOGU DA SE POLAŽU ÖSD ISPITI?

I ÖSD kao i druge međunarodno priznate ispite polažete u licenciranim ispitnim centrima koji se kod nas u Srbiji nalaze u sledećim gradovima: Novi Pazar, Beograd, Subotica i Novi Sad. O detaljnijim informacijama vezano za ispitne centre možete se informisati OVDE