The Great Eagles II

Orlovi i dalje lete. U školi su počele da se nižu petice, što znači da nas vazdušne struje nose u pravom smeru – pasiv ipak nije tako težak 🙂 Ponovili smo nekoliko načina da izrazimo budućnost, a radili smo i relativne rečenice.

Trenutno se upoznajemo s jednim novim vremenom, koje se zove The Present Perfect Tense i, mada ga nema u srpskom jeziku, izgleda da ćemo ga dobro savladati. U tome nam pomažu tekstovi u knjizi, vežbe u radnom listu i dodatne vežbe koje smo radili kod kuće.

Pošto smo savladali The Simple Past Tense, sada ćemo da vidimo kada treba da koristimo ovo vreme, a kada ono drugo, koje u nazivu nosi i sadašnjost i prošlost. Nekada su Englezi tako komplikovani… 🙂

Svi volimo Egipat i priče o davnim vremenima. Sada treba da izaberemo jednu staru civilizaciju i da ispričamo nešto o njoj. Isto onako kako smo pričali o našim omiljenim pop zvezdama i sportistima.

Malo smo imali problema s redovnim dolaskom i domaćim zadacima zbog brojnih obaveza, ali se na sreću sve rešilo i sada smo spremni za nove jezičke izazove.

Keep in touch 🙂