fbpx

Edukativni centar Avalon

Škola stranih jezika Novi Sad, Kać, Šid, Bački Petrovac

Pismo DEL BOJA deci Avalona

Aleksa, Antonija, Mila, Dunja i Zoja  – članovi spisateljskog kluba edukativnog centra Avalon, dobili su lične odgovore na pisma koja su uputili Ser Dejvidu Džejsonu, kod nas poznatijeg po liku Del Boja iz kultne serije „Mućke“!

Iako su do sada dobii odgovore i od kraljice Elizabete II, princa Čarlsa i autorke Harija Potera J. K. Rauling, pismo Ser Dejvida ih je najviše obradovalo.

Ser Džejson pohvalio je njihovo znanje engleskog jezika  i izrazio radost što je serija „Only Fools and Horses“ toliko popularna u Srbiji. On do sada to, kako sam kaže, nije znao.

Drago nam je što je o tome obavešten upravo od strane naših malih Avalonaca, jer oni pišu ličnostima koje ih inspirišu, verujući da i sami mogu biti inspiracija. Kao svaki pravi Ser – Dejvid Džejson odgovorio je svakome ponaosob, uz izvinjenje što zbog brojnih obaveza odgovor malo kasni. Iz njegovih odgovora na sasvim konkretna pitanja saznali smo da tumač uloge Del Boja u privatnom životu voli konje, da ima nekoliko domaćih ljubimaca, među kojima su dva psa i tri pileta, kao i da je jedan od njegovih omiljenih glumaca Tom Henks.

Aleksa, Antonija, Mila i Zoja saznali su, takođe, da svaki napor vredi truda i da svaki san može da postane stvarnost ako u njega istinski verujete i potrudite se da ga i ostvarite.

Ovo znaju i svi nosioci preduzetničkog duha, koji društva pokreću napred. Upravo je to tema ovogodišnje Avalon letnje škole jezika organizvane za decu osnovnoškolskog uzrasta, koja se odvija pod nazivom „KIDPRENUERS OF AVALON“. Naši mali polaznici razradiće svoje velike preduzetničke ideje, učiće kako se pravi biznis plan, šta je to SWOT analiza, koja je razlika između marketinga i advertajzinga, zašto su važne inovacije, analiza tržišta, društvena odgovornost, timski rad…

Sigurni smo da će za sve njih pismo Ser Dejvida Džejsona biti velika motivacija i inspiracija u unapređivanju znanja engleskog jezika i savladavanju preduzetničkih i životnih veština.

Pismo kraljice Elizabete II deci Avalona

Učenje engleske istorije i kulture bio je sastavni deo programa letnje škole School Is Cool 2013. godine. Mališani su izrazili želju da pošalju pisma kraljici. Kraljica je očigledno bila oduševljena kretivnošću njihovih pitanja i poznavanju engleskog jezika i ubrzo im je odgovorila. Možete li zamisliti njihovu sreću kada je na adresu Avalona stiglo pismo sa pečatom Bakingemske palate.

Pismo princa Čarlsa deci Avalona

Not long ago, a letter from the British royalty arrived  to Novi Sad, Serbia. Prince Charles sent a letter to Avalonians! 👑
“We started Avalon writers club for a few reasons. Firstly because we spoke to a group of 15 year old students who told us they had never written a letter before and they did not know how to write one. Also because we wanted a project where young students could learn and possibly understand that there are always possibilities in life. ✉️
We had a group write to Prince Charles, with the belief that their letters would fall into a void of no response. 🕊️
We were AMAZED when he responded to each and every one of them.”, said Mr. Kitching, our fellow teacher.🤴

Pismo J.K. Rownling deci Avalona

Avalon’ s bright young wizards wrote a letter to J.K. Rowling expressing their admiration and love for her books of Harry Potter. And quess what? 😊 She wrote back!!
When the package with a letter and books arrived, our children were on cloud 9! 😊😎🙂 Dear Avalonians, we, the teachers of Avalon, are so proud of you, and we will always be there to support your creativity, nourish your talents and explore all your potentials. We believe in this world, because you are our future.