fbpx

Znanje je moć, ali i diplome su važne

...osvoji Italiju umesto svet

Dokažite svoje znanje italijanskog jezika međunarodno priznatom diplomom

Ako učite italijanski i dostigli ste određeni nivo poznavanja ovog jezika, vreme je da „sertifikujete svoje znanje“. To možete da uradite tako što ćete položiti jedan od međunarodno priznatih ispita.

Pre nego što se odlučite za jedan od tri ispita koje je moguće polagati u zvaničnim italijanskim institucijama u našoj zemlji, daćemo vam bliže informacije o tim ispitima.

Šta su međunarodno priznati ispiti iz italijanskog jezika

Postoje tri vrste međunarodno priznatih ispita iz italijanskog jezika, a to su:

  • PLIDA- Sertifikat društva „Dante Alighieri“ jedan je od najzastupljenijih zvaničnih ispita iz italijanskog jezika. Kandidati ga rado biraju jer je, po njihovom mišljenju, manje zahtevan od drugih ispita. Prema Zajedničkom evropskom okviru podeljen je na šest nivoa i ima za cilj sertifikovanje znanja iz italijanskog kao stranog jezika. Ovaj sertifikat vam omogućava da upišete fakultet u Italiji bez prethodnog polaganja testa iz italijanskog (ako ste položili nivo B2 ili C1), da dobijete dozvolu za duži boravak u Italiji ili pronađete posao za koji se traži da imate položen zvanični ispit iz italijanskog. Osim ispita za odrasle, postoji i PLIDA JUNIOR za adolescente, koji se preporučuje onima koji žele da upišu srednju školu u Italiji i PLIDA COMMERCIALE- ispit iz poslovnog italijanskog. Ispiti PLIDA polažu se u registrovanim sedištima Društva „Dante Alighieri“.
  • CILS- Sertifikat Univerziteta za strance u Sijeni. I ovaj ispit podeljen je u šest nivoa, a Ministarstvo inostranih poslova Republike Italije dozvolilo je da se ispit polaže u svim Italijanskim kulturnim institutima, tako se i kod nas održava svake godine u proleće i na jesen u Beogradu. Za polaganje ovog ispita potrebna je temeljna priprema i trening samog polaganja ispita. Iz iskustva kandidata CILS je kompleksniji od ispita PLIDA, ali jednostavniji od ispita CELI.
  • CELI (Sertifikat poznavanja italijanskog jezika) i CIC(Sertifikat iz poslovnog italijanskog) su sertifikati Univerziteta za strance u Peruđi. CELI je podeljen u 5 nivoa, počev od nivoa A2, a od nedavno postoji i CELI „Impatto“ koji potvrđuje znanje na nivou A1. Ispit je moguće polagati tri puta godišnje u Italijanskim kulturnim institutima. Ispiti za sertifikat iz poslovnog italijankog CIC polažu se jednom godišnje u mesecu junu i postoje za srednji i napredni nivo. Ispit CELI je svakako kompleksniji od prethodno navedenih, ali je samim tim i dodatna motivacija da usavršite svoje znanje italijanskog i dobijete željeni sertifikat.

Zašto vam je potrebna međunarodna diploma

Međunarodno priznate diplome svedoče o vašem poznavanju italijanskog jezika:

  • garantuju da ste sposobni da samostalno komunicirate u svakodnevnim situacijama
  • tačno dokazuju nivo poznavanja italijanskog jezika potreban za upisivanje fakultet u Italiji
  • svedoči o vašoj sposobnosti komuniciranja u poslovne svrhe
  • ovaj sertifikat je plus u biografiji koji će ceniti strane kompanije

Daćemo vam znanje za ceo život, a ne samo pripremu za jedan ispit

Za uspešno polaganje međunarodnih ispita, potrebna je dobra priprema. Potrebno je savladati tehnike i veštine koje će vam pomoći da lakše položite sam ispit.

Cilj naših pripremnih nije samo da osvojite što veći broj bodova na zvaničnom ispitu. Mi želimo  da steknete pravo znanje i samopouzdanje u korišćenju jezika, ne samo na testu, već i posle njega.

Pripremna nastava za polaganje zvaničnih ispita iz italijanskog jezika za određeni nivo organizuje se na upit kandidatai održava se individualno, u paru ili manjim grupama.

Okvirni fond za pripremu je 20 časova od 60 minuta. Trajanje priprema zavisi od ispita koji ste izabrali da polažete, ali i od vašeg nivoa predznanja.

Svi kandidati imaju mogućnost besplatnog testiranja i konsultacije sa profesorom oko izbora ispita i nivoa. U skladu sa rezultatima testiranja, profesor pravi operativni plan nastave za svakog polaznika i definiše broj časova neophodnih za pripremu izabranog ispita.

Počnite sa pripremama za međunarodni ispit ispite što pre!

Pre početka samog kursa, potrebno je da uradite dijagnostički test, kako bi se odredio vaš nivo znanja. Možete zakazati besplatno testiranje u našoj školi, u ulici Save Vukovića 21, u Novom Sadu.

Edukativni centar Avalon stoji ti na raspolaganju svakim radnim danom od 9h do 21h za sve informacije. Pozovite nsa na 021/552-414 i 069 444-0690 i zakažite besplatno testiranje.

PRIJAVI SE

Prijavite se na željeni kurs klikom na dugme pored