Edukativni centar Avalon

Škola stranih jezika Novi Sad, Kać, Šid, Bački Petrovac

Iskustva polaznika

Najbolje o kvalitetu naše metode, kurseva i priprema za međunarodne ispite govore sjajni rezultati, zadovoljstvo i poverenje naših polaznika.

Magdalena Mijatović, Telc B1 i B2

Hvala Avalonu na položenim Telc B1 i B2 u rekordnom roku!

Ne mogu ovaj segment da uokvirim a da ne ostavim javnu i od srca zahvalnicu školi Avalon “und meiner einzigartigen Lehrerin” Jelena.
Hvala na ultra-brzoj pripremi za ispit B1,u jeku novogodišnjih praznika i fantastičnom rezultatu od 273 poena (od 300 ukupnih), kakav, kako su rekli u ispitnom centru, dugo nisu imali a koji isključivo dugujem vama 🙂
Hvala takođe na B2 super ubrzanom kursu i pripremi za ispit, sve u roku od nešto malo više od mesec dana i znam da sam ispitivače oduševila frazama koje samo kod Nemaca mogu da čuju.
Naravno, i ovaj put smo razvalile. I zahvaljujući mojoj profesorki i školi Avalon položen je i B2, moja poslednja prepreka ka ostvarenju važnog cilja.
Nadam se da se nekada vidimo na kafi ….Rajna ili Bodensee🥰❤
Hvala,još jednom na svemu.
Vaša Magdalena

dr Doris Bilogrević, FSP, Pokrajina Bavarska

Uz Avalon do položenog FSP-a i željenog posla lekara u Nemačkoj!

Za pripremu u Avalonu povodom izlaska na Fachsprachenprüfung u Minhenu sam se odlučila po preporuci i nisam se uopšte pokajala, što govori i krajnji rezultat a to je uspešno položen FSP.

Pripremom sam i više nego zadovoljna jer smo nakon teorijskog dela u vidu upoznavanja sa strukturom i šemom ispita kao i onog šta se od nas jezički i stručno očekuje, imali i ciljano pripremljene simulacije sva tri dela ispita kroz sve slučajeve koji se javljaju na ispitu u ovoj Pokrajini. To mi je izuzetno pomoglo da budem sigurnija na ispitu. Takođe je tome doprinela i profesorka koja je uvek bila staložena i puna podrške, bez pravljenja bauka od ispita što je veoma bitno.

Na početku priprema dobila sam unapred već gotov njihov priručnik za pripremu sa detaljnim opisom sva tri dela ispita, bitnim savetima i korisnim frazama tako da svaka čast na organizaciji ovog pripremnog kursa.

Ostaće mi zaista u lepom sećanju i svima preporučujem!

Milica Markićević-Dubljević, Super Deutsch i Goethe B1

Uz Super Deutsch do položenog Goethe B1 za samo 4 časa!

Super Deutsch mi je na jedan jednostavan i interesantan način potpuno približio nemački jezik. Sve pohvale i za profesoricu Jelenu koja nas je tako lako i bez muke vodila kroz nivoe jer sam pohađala i kompletan A i kompletan B nivo.
Posebno bih istakla inovativan način učenja nemačke gramatike, koju smo do kraja kursa svi savladali u potpunosti a uz to smo uporedo usvajali ono što je potrebno da znamo i za ispite za koji god da se odlučimo. Tako smo već bili upoznati sa tim šta je bitno za ispite i to je i meni pomoglo da za samo 4 časa pripreme položim Goethe B1.
Svakome ko želi da bez „bubanja“ napamet teških gramatičkih konstrukcija, na jedan zabavan i drugačiji način zaista nauči nemački jezik, iskreno preporučujem ovaj kurs!

dr Dejan Vuković, ÖSD Zertifikat B2

ÖSD B2 je konačno u mojim rukama zahvaljujući Avalonu!

Zagarantovan uspeh i ostvarenje cilja! Ovom rečenicom bih ukratko opisao i podelio moje iskustvo tokom učenja i pripreme za polaganje B2 nivoa nemačkog jezika u Avalonu sa naj-boljom- posvecenijom-ljubaznijom- profesionalnijom i uvek pozitivnom profesorkom nemačkog jezika, sa kojom sam imao čast i sreću da radim, Jelenom Malešević.

Voleo bih da postoji još neka reč, koja bi bila jača i imala veću težinu od reči hvala, kako bih mogao da se zahvalim Jeleni na upornosti i trudu da na kraju, u svojoj ruci imam sertifikat o položenom B2 ispitu na Austrijskom institutu.

Ja sam iz Beograda i sve prethodne kurseve sam pohađao u Beogradu. To su bile vrlo zvučne i poznate škole. Prelistavajući po internetu naleteo sam na Avalon, sa imenom ulice sedista škole, koja je za mene imala emotivnu asocijaciju i odlučio sam da pozovem. Do trenutka, kada sam vodio razgovor najpre sa ljubaznom sekretaricom a zatim i sa profesorkom nisam znao da je u pitanju Novi Sad ali su me profesionalan i prijatan pristup ubedili da se odlučim za online pripremu baš kod njih.

Divna i nadasve stručna profesorka uspela je da mi tokom kursa vrati samopouzdanje usmenog izražavanja na nemačkom, svojim metodama i mapama objasni i popuni praznine u gramatici, pisanju, izražavanju. Mnoštvo kvalitetnog materijala, tekstova, fraza i korisnih saveta sam dobijao skoro svakodnevno kako bih bio spreman za ispit.

Nekad pomislim da je koincidencija, nekada da je bio pravi momenat, ali kako bilo, najiskrenije nisam nikada imao profesora nemačkog jezika, koga bih uporedio sa prof Jelenom Malešević. Njen način rada i metode, koje koristi da vas dovede do uspeha i rezultata su za svako poštovanje i najsrdačnije preporuke za školu Avalon za svakog ko želi da uspešno ostvari svoj cilj.

Aleksandar Spasovski, Telc A2 i Super Deutsch

Do položenog ispita Telc A2 i spajanja porodice isključivo zahvaljujući Super Deutsch-u i Avalonu!

Kao neko ko nije poreklom iz Srbije već iz Makedonije, imao sam problema i sa gramatikom srpskog jezika a kamoli sa nemačkim. Zato mi je bilo izuzetno teško da pratim nastavu i usvajam gradivo na nekom drugom običnom kursu jezika a moram da napomenem da sam pre saznanja za Avalon pohađao kurs u jednoj drugoj zvučnoj školi, međutim nije išlo.

Onda sam slučajno saznao za Avalon i  metodu učenja putem tehnika pamćenja. Odlučio sam da probam i to je bilo to. Nakon tog otkrića i takvog načina učenja jezika sam u Avalonu ostao i na kursu Super Deutsch A a nakon toga i B.

Nisam verovao da ću i dalje nekada mešati padeže na srpskom a da će mi u nemačkom potpuno biti jasni i da ću ih pravilno koristiti. Da ne govorim o rodovima i članovima. Sve to je zaista zahvaljujući kursu Super Deutsch i načinu na koji je osmišljen.

Moram posebno da pohvalim profesorku Jelenu, kreatorku kursa, i zahvalim joj se što je osmislila ovakav kurs koji mi je mnogo olakšao učenje nemačkog bez lista reči, bez nekih silnih tabela i suve gramatike, čak je bilo i zabavno. I svima bih preporučio ovaj kurs.

Zbog ovog pozitivnog iskustva sam se odlučio i na pripremu za ispit Telc A2 zbog spajanja porodice. Avalon i profesorka Jelena su mi ponovo pomogli i u ostvarenju tog bitnog životnog cilja. Nakon prođenih kurseva kod njih trebalo mi je zaista samo par časova da se spremim. Sad ostaje samo da spremim kofere 🙂

Nemam reči koje bi mogle opisati moju zahvalnost. Sve preporuke od srca!

Mićo Vukić, Super Deutsch A

Super Deutsch mi je otkrio sasvim novu dimenziju učenja!

Kao osoba koja veoma teško uči jezike mislio sam da će mi učenje nemačkog ići jako teško, ali kurs Super Deutsch, profesorica Jelena i škola Avalon su mi otkrili sasvim novu dimenziju učenja.

Njihove metode učenja uz tehnike pamćenje, uz razumevanje i primenu naučenog kao i plan i način na koji je kurs koncipiran omogućili su mi da za veoma kratak vremenski rok savladam početni nivo nemačkog jezika i na tome sam im veoma zahvalan!

Sve pohvale za profesoricu Jelenu, kurs Super Deutsch i Avalon! Vidimo se na sledećem nivou 🙂

Sara Samardžić, Test DaF

Uz Avalon do položenog Test DaF-a iz prve!

Za test DaF sam se spremala u školi Avalon u Novom Sadu i malo je reći da sam prezadovoljna pripremama. Test je vrlo specifičan i zahtevan i pripreme su bile ozbiljne i teške ali se uz profesorku to nije ni osetilo. Atmosfera je bila veoma prijatna i prijateljska i u nekim momentima sam imala osećaj kao da se ne spremam za ispit, što mi je veoma značilo.

Dok sam se spremala ujedno sam i poboljšavala svoje znanje nemačkog, čega nisam bila ni svesna dok se to nije završilo. Materijal koji sam dobila za pripremu je bio dobro i ciljano odabran i prilagođen što sam primetila na polaganju i to mi je puno pomoglo. Profesorka je takođe bila dostupna za konsultacije kada god mi je to bilo potrebno. Pripreme su toliko profesionalno koncipirane da sam na kraju imala i kompletne simulacije ispita koje su me posebno dobro pripremile za autentičnu situaciju na ispitu i koje su mi pogotovo puno značile.

Iz časa u čas sam dobijala prave savete i sugestije koje su i dovele do toga da ovakav jedan ispit položim iz prvog puta u šta nisam verovala iako su mi odmah rekli da je svako ko se u Avalonu pripremao za bilo koji ispit uspešno i položio. Sada mi je potpuno jasno i zašto.

Kada malo bolje razmislim uopšte nemam utisak da mi je bilo mukotrpno već mi je sve došlo kroz rad i pripremu sa profesorkom. Sve i da nisam položila bila bih podjednako zadovoljna jer se napredak u mom znanju nemačkog itekako vidi. Moram takođe da napomenem da sam prethodno polagala i Geteov ispit za B1 za koji sam se takođe spremala u Avalonu i mislim da bez te pripreme ne bih sa tako dobrim rezultatima položila.

Svima koji se spremaju za bilo kakav ispit iz nemačkog ili žele privatne časove bih preporučila školu Avalon i sve pohvale za moju profesorku Jelenu sa kojom mi je bilo fenomenalno tokom pripreme.

Mira Cvetković, TELC B2 PFLEGE

Polaganje TELC B2 Pflege je lako kad imaš pravu podršku!

Pred polaganje ispita B2-Pflege imala sam puno problema sa pisanjem izveštaja u okviru dela testa “Schreiben”. U Avalon školu stranih jezika došla sam po preporuci mog sina koji je u ovoj školi usavršio engleski I nemački jezik do perfekcije. Za nepunih deset časova, uz profesorku Jelenu, savladala sam u potpunosti gradivo u vezi sa kojim sam imala nedoumice i na ispitu iz pisanja dobila MAKSIMALAN broj bodova!!! Profesorka je, na osnovu testiranja I razgovora sa mnom, napravila detaljan plan za fokusiranje na deo gradiva koji je najbitniji. Priprema u Avalonu , uz stručne savete profesorke I puno vežbanja, bila mi je od izuzetne pomoći. Uvek i svuda ću rado preporučiti školu Avalon svim ljudima koji imaju poteškoća sa učenjem nemačkog jezika.

Emilija Kačanski, 14

Uz Avalon do položenog prijemnog i željenog odeljenja u Jovinoj gimnaziji!

U Avalonu sam se pripremala za prijemni iz nemačkog za bilingvalno odeljenje u Jovinoj gimnaziji. Posle mnogo rada i truda sam položila sa sjajnim rezultatom. Časovi su bili ciljano osmišljeni i mnogo su mi pomogli da se pripremim za ispit. Profesorka je bila upoznata sa šablonom zadataka koji bi se mogli pojaviti na ispitu što mi je takođe puno značilo. Ništa ne bih uspela moje divne nastavnice.

Veoma sam zadovoljna pripremom u Avalonu i svima bih preporučila.

Ein groβes Dankeschön!

dr Lavinija Jovović, FSP, Pokrajina Bavarska

Uz sjajnu podršku do položenog FSP-a!

Do Avalona i priprema za FSP kod njih sam došla po preporuci i tu i ostala.

Veoma mi je značila analiza svih delova ispita na početku priprema zahvaljujući kojoj sam znala šta se tačno u kom delu očekuje od mene, što jezički što u stručno-medicinskom smislu. Sve to sam dobila i kao priručnik što je sjajno jer sam uvek mogla imati sve kod sebe na jednom mestu.

Nakon toga su usledile i simulacije slučajeva što je bilo izuzetno važno i što mi je mnogo pomoglo da budem što pripremljenija za ispit.

Profesorka je bila divna, sjajna podrška i pravi partner za pripremanje ispita.

Hvala Avalonu i mojoj profesorki na ostvarenom uspehu i položenom ispitu. Sve preporuke!

Stanislava Gugleta

Super Deutsch je kurs koji je prevazišao sva moja očekivanja!

Odlučila sam se da idem na kurs Super Deutsch u Avalonu po preporuci i nisam imala u planu da dodjem do B2 nivoa. Nisam znala šta da očekujem i u početku sam imala malo strah od pričanja na nemačkom ali to je nestalo odmah na početku kursa.

Moram reći da me je jako iznenadio koncept kursa a pogotovo učenje nekog jezika uz tehnike pamćenja. To je bilo nešto potpuno novo za mene i nisam mogla da verujem da ću sa lakoćom i bez previše klasičnog učenja naučiti toliko stvari a da opet uvek mogu da ih primenim. Časovi i generalno ceo kurs je jako profesionalno osmišljen. Uvek smo dobijali prezentacije časa sa svim bitnim stvarima pa smo veći deo časa mogli da posvetimo konverzaciji i pravom korišćenju nemačkog što je meni bilo baš važno i to mi je mnogo pomoglo. I naša profesorka je naravno puno doprinela tome i sve pohvale za nju. Atmosfera je bila super i uvek pozitivna. A i grupa takođe. Svaki čas sam jedva čekala. Završila sam B2 ali sigurno ću ići i na C nivo.

Svima bih preporučila kurs Super Deutsch i školu Avalon kada je nemački u pitanju jer imaju zaista sjajne metode uz koje se nemački stvarno može naučiti za kratko vreme.

Anja Mićić

Zaista je moguće naučiti nemački uz Super Deutsch i Avalon!

U Avalonu sam pohađala i kurs Super Deutsch A a nakon toga i B.

Kurs Super Deutsch mi je mnogo pomogao oko učenja nemačkog jezika jer su časovi bili veoma kreatvno i maštovito osmišljeni. Mislim da je to jako važno za učenje bilo kog jezika jer se tada lakše i razumnije uči. Svaki čas je bio ispunjen konverzacijom što je mnogo bitno i to mi je veoma pomoglo da zaista shvatim kako funkcioniše nemački jezik i da ga i progovorim, na šta sam izuzetno ponosna i zahvalna ovom kursu.

Predavanja su bila u vidu prezentacija koje su bile jako slikovito osmišljene i prikazane a koje smo i dobijali kao gotov materijal što nam je omogućilo da ono što čujemo odmah probamo i da primenimo u govoru.

Atmosfera je na časovima je bila sjajna a profesorka se jako trudila da nam sve na što lakši način objasni. tome su svakako doprinele i sjajne tehnike pamćnja i brzog učenja kojima sam se oduševila jer na ovakav način zaista nikad nisam učila i nisam znala da postoji ovakva metoda učenja nemačkog.

Na kraju kursa smo imali dodatne časove konverzacije koji su mi jako značili. Svaki čas nam je protekao kroz priču i jako sam zahvalna što sam bila deo ovog kursa.

Svima bih preporučila Avalon i ovaj sjajan kurs nemačkog.

dr Dušan Mažibrada, FSP, Pokrajina Bavarska

Hvala Avalonu za položen FSP i mogućnost rada u mojoj profesiji u Nemačkoj!

Za pripreme u Avalonu za FSP u Bavarskoj (Minhen), sam se odlučio nakon razgovora sa profesorkom jer me je ubedio vrlo organizovan, jasan i konkretan program priprema a ja sam hteo upravo isključivo pripremu ne i kurs medicinskog nemačkog pre toga.

Moram biti iskren i reći da sam se raspitivao i u drugim školama koje su mi nudile dugačke programe medicinskog nemačkog ali nakon položenog B2 opšteg nemačkog zaista nisam smatrao da moram iznova ići na čitav kurs radi usvajanja medicinskog vokabulara a nisam imao puno vremena.

Pripreme u Avalonu su me uverile da nisam pogrešio. Profesorka me je uputila na koji način mogu raditi na vokabularu i uputila me na razne korisne sajtove za medicinare i lekare kada je nemački u pitanju a i generalno kada je ispit u pitanju.

Na početku sam prvo prošao upoznavanje sa sva tri dela ispita zajedno sa profesorkom koja mi je davala smernice i savete šta je bitno za koji deo ispita. Dobio sam sve to i u pisanoj formi u vidu priručnika, što mi je puno pomoglo da imam uvek ispred sebe i uštedim vreme na pisanju i hvatanju nekih beleški svih tih fraza. Nakon toga imali smo simulacije svih delova, i uzimanja anamneze i pisanja izveštaja i predstavljanja pacijenta što je baš bilo važno.

Zahvaljujem se profesorki Jeleni na saradnji, angazmanu i razumevanju tokom priprema. Adekvatno i verodostojno mi je prikazana struktura ispita i ista uz dosta vežbi i simulacija razradjena. Dokaz je položen ispit!

Svaka preporuka za prof. Jelenu i Avalon.

Jasmina Anušić

Super Deutsch mi je dokazao da je moguće naučiti nemački!

U Avalonu sam pohađala online kurs nemačkog Super Deutsch B koji me je potpuno oduševio.

Najpre želim da kažem da sam bila vrlo skeptična kada je online nastava u pitanju ali me je odmah prvi čas potpuno oduševio. Bilo je  kao da sam u učionici i jako mi se dopalo.

Časovi su bili ispunjeni konverzacijom što mi je mnogo značilo a gramatika je bila objašnjena na jednostavan, razumljiv i potpuno logičan način uz prezanimljive tehnike pamćenja. Konačno sam uz pomoć toga razumela i neke stvari sa prethodnih nivoa a kroz konverzaciju sam naučila i da ih primenim. A to mi je i bio cilj.

Svemu tome doprinela je i predivna atmosfera sa časova za koju je definitivno bila zadužena profesorka Jelena. Malo je za nju reći preposvećen profesor i preprofesionalna osoba.

Hvala Avalonu za divan kurs nemačkog i što ima sjajne profesore u svom timu!

Danijela Sarić

Avalon školu bih svima preporučila!

Dugo sam se dvoumila da li početi učiti još jedan strani jezik, pored posla i svih obaveza, naročito jezik kao što je nemački. Onda sam ugledala reklamu za Avalon školu učenja stranih jezika i kurs Super Deutsch. Shvatila sam da je ovaj način učenja upravo ono što meni treba.

Nema knjiga, radimo na osnovu Avalonovog materijala u vidu prezentacija koji se podrobno  objašnjavanju na svakom času, ako treba i više puta.

Radi se i kroz asocijacije, priče, mape uma, video materijale i puno domaćeg. U eri kada je naš mozak preplavljen informacijama sa svih strana, ovaj način učenja je bio najefikasniji za mene.

Profesoricu Jelenu bih posebno pohvalila. Izuzetan profesionalac, dobar predavač, strpljiva i pre svega prijateljskog odnosa prema nama.

Avalon školu bih svima preporučila.

 

Miloš Jovanović

Vidimo se i na B nivou!

Zdravo, moje ime je Miloš Jovanović i ja sam pohađao Super Deutsch A, kurs nemačkog jezika, u školi Avalon iz Novog Sada.

Malo je reći da sam prezadovoljan kako je sve proteklo. Časovi su bili jako zanimljivi i zabavni. Imali smo online časove, platforma na kojoj smo radili je dobra, nije bagovala, uprkos mišljenju da će sa internetom biti problema, sve je bilo dobro. Dobijali smo stalno domaći i lekcije na mail.

Kurs nam je držala profesorka Jelena, koja je bila veoma posvećena nama ( učenicima ), izlazila nam je u susret i povodom termina i postepenog doziranja gradiva i obnavljanja.

Pre svega dobar pedagog i od početka kursa je uspostavila poverenje sa učenicima, što je veoma bilo važno. Naravno, pored toga što je dobar pedagog ona je i motivator i veoma je dobro potkovana znanjem. Strpljivo nam je ponavljala gramatiku ( priznajem meni najviše 🙂 ).

Svakome bih preporučio ovu školu, jer najveća imovina škole su ljudi koji u njoj rade. Oni su posvećeni, strpljivi, nasmejani.

 

 

dr Jelena Torbica, lekar specijalista anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije

Super Deutsch je prevazišao sva moja očekivanja!

Kursu Super Deutsch A sam pristupila kao ”još jednoj obavezi koju treba obaviti”. Bez konkretne namere o selidbi ili radu u zemljama gde se ovaj jezik koristi, ali kao i svi lekari i ostalo medicinsko osoblje, znam da mi je to uvek izvestan plan B, ako poželim.

Ono što me je iznenadilo je da sam izuzetno uživala u tome jer je učenje uz tehnike pamćenja i komunikaciju već od prvog časa bilo jako zabavno što je zaista prevazišlo moja očekivanja.

Od početka mi je prijao stav nastavnice i njen srdačan odnos prema polaznicima kao i prijatna atmosfera. Onaj momenat kad osetite iskrenu težnju i nameru nastavnika da na svaki mogući način objasni, približi i olakša. Tempo je bio zahtevan, pogotovo za nekog ko nema nikakvo predznanje, morala sam poprilično da se posvetim učenju. I tako, radujući se napretku i svakom narednom času, proletela su 4 meseca. I da mi je neko rekao da ću tokom i nakon 4 meseca umeti da sklapam rečenice u prezentu, perfektu, pišem sastave, prezentujem idr, rekla bih mu da je lud ali uz Super Deutsch je uspelo.

Sa moje strane, jedna velika i čista desetka za Avalon i profesorku Jelenu, izuzetan nastavnik, pravi. Kao neko ko je konstantno u priči učenja i stručnog usavršavanja, kao lekar specijalista anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije, trenutno na subspecijalizaciji iz dečije anesteziologije, magistar medicinskih nauka, na doktorskim studijama, imala sam mnogo nastavnika. I uvek sam uživala kada je neko radio od srca kao što to rade u Avalonu.

Vidimo se na B nivou! Sve pohvale za Avalon i profesorku.