Edukativni centar Avalon

Škola stranih jezika Novi Sad, Kać, Šid, Bački Petrovac

Pipremi se za TOEFL Ibt! Dođite do traženog broja bodova na TOEFL testu za samo dva meseca!

Šta je TOEFL ispit  i kome je namenjen ?

TOEFL Ibt (Test of English as a Foreign Language) je ispit kojim se proverava nivo znanja engleskog jezika studenata kojima ovo nije maternji jezik. Ispit se koristi u svrhu apliciranja na više od 8000 koledža  i univerziteta, i priznat je u preko 130 zemalja širom sveta. Sastoji se od 4 dela: razumevanja teksta, slušanja, govora i pisanja.

Ukoliko razmišljaš o  nastavku školovanja  na nekom evropskom ili američkom univerzitetu onda je ovo ispit za tebe. Iako imaš visok prosek i dobre preporuke, to ti neće biti dovoljno za upis na neki od evropskih ili američkih univerziteta. Potrebno je da im dokažeš da dovoljno poznaješ engleski jezik, da ćeš bez poteškoća moći da pratiš predavanja, čitaš stručnu literaturu i obavljaš sve zadatke koje oni stave pred tebe.

Svoje znanje engleskog jezika stranim univerzitetima dokazuješ ostvarivanjem određenog broja bodova na TOEFL ili Ielts  testu.

Cena samog izlaska na ovaj ispit nije niska, ona iznosi oko 200 USD. Nemoj da rizikuješ svoje vreme i novac, dođi na pripreme u školu stranih jezika Avalon i položi ovaj test iz prve.

Kako izgleda TOEFL ibt test ?

 Toefl Ibt test ukupno traje oko 3 sata i  sastoji se iz četiri dela:

 1. Toefl Reading  – traje od 50-70 minuta i sastoji se od 3-4 tekstova,  na osnovu kojih treba da odgovorite na 10 pitanja u svakom tekstu.
 2. Toefl Listening-  traje oko 40 minuta, kandidati dobijaju 6 slušanja na osnovu kojih treba da odgovore na 5- 6 pitanja po slušanju.
 3. Toefl Writing: traje 50 minuta i sastoji se iz sledeća dva dela:

                    Task 1 ( Integrated):  Kandidat treba da napiše minimum 150 reči na osnovu članka koji pročita i predavanja na istu temu.

             

                    Task 2 (Independent): kandidat treba da napiše esej na zadatu temu od minimum 250 reči.

 1. Toefl Speaking: – Traje 17 minuta i sastoji se od 4 zadatka od kojih je jedan independent i tri su integrated.

 

Termini za polaganje TOEFL ispita  se nude  dva ili tri puta mesečno a ispit se polaže u Beogradu, Subotici, Novom Sadu  i ceo ispit se radi na računaru.  Da biste videli koji termini za polaganje su dostupni u Srbiji i da biste kreirali svoj nalog, to možete učiniti ovde   na ETS sajtu. Za ispit se možete prijaviti ovde.

Kako izgleda priprema za TOEFL u Avalonu?

 

 • Pripremni kurs za TOEFL test  se sastoji od 30 sati obuke i simulacijskih ispita i traje dva i po meseca.
 • Obuku vode diplomirani profesori engleskog jezika sa 16 godina iskustva i preko 1000 uspešno pripremljenih kandidata koji su položili ovaj ispit.
 • Obuka se sastoji od nastave na kojoj se uče strategije svakog dela ispita (gde je posebna pažnja posvećena Writing i Reading delu ispita, koji predstavljaju najveći izazov svim polaznicima ) i kompijuterskih simulacijskih testova na kraju same obuke.
 • Nastava se odvija kroz individualne ili poluindividualne časove.

 

 • Pre samog početka kursa, svaki kandidat uradi besplatan simulacijski test koji ga ne obavezuje da bude naš đak. Ovaj test  pokazuje  trenutni nivo znanja  kandidata i njime se dobija jasan uvid u kojim oblastima treba da se posveti više pažnje u pripremi. Ovakav vid ciljanog testiranja pomaže kandidatu da se upozna sa formatom ispita i onog što ga čeka na dan polaganja, jer simulacijske testove koje Avalon koristi su  TOEFL testovi referentnih izdavača koji su kreatori ovog ispita .

Šta dobijaš pripremom za TOEFL u Avalonu?

 

 • Mentora, profesora engleskog koji je usko specijalizovan za pripremu TOEFL testa,  koji će te voditi kroz proces učenja i biti maksimalno posvećen tvom napretku.
 • 30 sati obuke  koju ćeš proći za samo dva meseca i bićeš apsolutno spreman/na za izlazak na ispit, jer ćeš steći sve potrebne veštine za polaganje ovog ispita i savladati neophodne strategije  iz sva četiri dela ispita.
 • Kroz simulacijske testove steći ćeš rutinu i naučićeš šablone po kojima se radi test, tako da ti TOEFL  test neće predstavljati nikakav problem i sigurno ćeš dobiti željeni skor.
 • Individualnu evaluaciju tvog znanja i napretka gde profesor usmerava svu svoju pažnju na tebe i nadogradnju tvog znanja.
 • Dobijaš sav potreban materijal –  referentne udžbenike renomiranih izdavača , audio materijale, skripte  i ostali propratni materijal  koji su neophodni za savladavanje gradiva.

Garantujemo vaš uspeh!

 Škola stranih jezika Avalon garantuje tvoj uspeh na testu. Naša garancija podrazumeva da kandidat ispuni svoj deo obaveza u toku obuke u vidu rada domaćih zadataka koje mu mentor zadaje tokom pripreme.  Ukoliko se desi da odmah, iz prvog puta, ne dobiješ potreban broj bodova, Avalon ti daje dodatne, potpuno BESPLATNE pripremne časove.

Pogledajte iskustva polaznika

FAQ Najčešće postavljena pitanja

Koji je maksimalni broj poena koji se može dobiti na Toefl testu?

Maksimalni broj poena je 120. Na svakom delu testa možete ostvariti maksimalno 30 poena.

Koji skor univerziteti u inostranstvu najčešće traže na Toefl testu ?

Na osnovu našeg iskustva,  taj broj varira.  Ukoliko ste sportista i i želite da ostvarite sportsku stipendiju , minimum koji NAA  prihvata je 61 ali morate polagati i SAT.  Za akademsku stipendiju za osnovne studije vam treba preko 80 ili 90 bodova u zavisnosti od Univerziteta. Za master i doktorske studije traže preko 90 ili preko 100. Što je jači fakultet i viši stepen obrazovanja, to je i već zahtevani broj bodova na Toefl testu.

Kako da znam koji broj poena traži fakultet?

Na sajtu željenog univerziteta ćete naći koje  međunarodne ispite priznaju, i koji je broj poena koje traže.

Da li univerziteti gledaju ukupni skor ili gledaju svaki deo ispita posebno?

Univerziteti daju ukupan broj poena koji traže, ali mogu da vam traže za neki deo ispita određeni m broj poena. Recimo, univerzitet traži ukupan skor 90 i napišu da iz Writing dela morate ostvariti 25 od maksimalnih 30.

Da li mogu da se spremam za TOEFL u Avalonu i ako mi je engleski na slabijem nivou?

Svakako, ali ćete morati prvo proći kroz naš Pre-Toefl kurs koji je kombinacija opšteg engleskog i Toefl testa.

Da li mogu u Avalonu da pohađam samo deo obuke , konkretno samo Writing i Speaking deo Ielts ispita?

Naravno. Dosta kandidata je uspešno na Reading i Listening delu, a ima najveći problem  sa pisanjem i usmenim delom ispita. Imamo poseban paket obuke  za Writing i Speaking gde kandidati za kratko vreme savladaju strukturu pisanja i unaprede vokabular.

Kako da se odlučim da li polažem TOEFL ili IELTS ako moj univerzitet prihvata oba?

U tom slučaju mi ćemo  vam  pomoći. Uradićete obe simulacije kod nas BESPLATNO i na taj način ćemo zajednički proceniti koji vam ispit bolje odgovara.
PRIJAVI SE

Prijavite se na željeni kurs klikom na dugme pored