Znanje je moć, ali i diplome su važne

Spremi se kod nas za svetski priznate diplome koje će ti trebati da osvojiš svet

Budite potpuno spremni za polaganje  FCE/CAE/CPE ispita za samo 3 meseca ispita

ESOL ispiti univerziteta u Kembridžu su najpoznatiji i najpriznatiji međunarodni ispiti iz engleskog jezika. Polažu se u celom svetu i imaju istu težinu nezavisno od države ili grada u kome ga polažete.

Postoji 5 vrsta ESOL ispita:

 1. KET (Key English Test) – Test osnovnog poznavanja jezika. Njime se prepoznaje sposobnost da se snađete u svakodnevnoj komunikaciji na engleskom na početnom nivou.
 2. PET (Preliminary English Test) – Test srednjeg nivoa, ispituje sposobnost da se nosite sa svakodnevnom pisanom i govornom komunikacijom.
 3. FCE (First Certificate in English) – Viši nivo testiranja, idealan ako želite da radite ili studirate u inostranstvu ili razvijete karijeru koja zahteva dobre jezičke sposobnosti. Njega možete polagati ukoliko je vaš engleski na B2 nivou
 4. CAE (Certificate in Advanced English) – Test naprednog nivoa. Priznaju ga skoro svi univerziteti kao dokaz o nivou znanja potrebnog za pohađanje nastave u visokoobrazovnim ustanovama. Za polaganje ovog testa potreban je C1 nivo engleskog jezika.
 5. CPE (Certificate of Proficiency in English) – Najviši ESOL ispit, namenjen onima koji su dostigli visoki nivo jezičkih sposobnosti. Preduslov za njegovo polaganje je engleski na C2 nivou.

Uspeh na ovom ispitu donosi vam međunarodno priznatu diplomu koja pokazuje vaše znanje engleskog jezika. Ovaj sertifikat priznaju brojne škole, univerziteti i poslodavci u svim zemljama engleskog govornog područja.

Osnovne informacije o kursu

Svaki ESOL ispit se sastoji od 5 delova:piramida

 • Razumevanje teksta (reading)
 • Pisanje (writing)
 • Upotreba engleskog jezika (use of english)
 • Slušanje (listening)
 • Govor (speaking)

Kako bismo vam pomogli da brže i lakše dođete do Kembridž ESOL diplome, osmislili smo drill koji će vas detaljno upoznati sa formom ispita.

Drill traje samo tri meseca, a nakon njega ćete:

 • svoje znanje engleskog podići na viši nivo
 • razviti veštine čitanja, govora, pisanja i slušanja
 • razviti veštine i tehnike koje su neophodne za polaganje ovog ispita
 • biti upoznati sa strategijama koje će vam pomoći da dobijete što bolju ocenu
 • postići izuzetne rezultate na ESOL ispitu

Na ovom kursu učenje je brzo i efikasno, jer se naši predavači posvećuju svakom polazniku pojedinačno. Nastava se odvija u malim grupama, 3 puta nedeljno po 90 minuta. Fond časova ovog kursa je 72 časa i traje samo 3 meseca.

Pre početka samog kursa, potrebno je da uradite dijagnostički test, kako bi se odredio vaš nivo znanja. Test možete uraditi na našem sajtu, ili možete zakazati besplatno testiranje u našoj školi.

Edukativni centar Avalon stoji ti na raspolaganju svakim radnim danom od 9h do 21h za sve informacije.

Telefoni: 021 552 414, 069 444 06 90

Email: info@avalonians.com

Adresa: Save Vukovića 21, Novi Sad

PRIJAVI SE

Prijavite se na željeni kurs klikom na dugme pored