Položi IELTS iz prve!

Uspešno smo spremili preko 300 studenata. Pridruži im se! Čekamo te!

Pipremi se za IELTS !  Dođite do željene ocene  na IELTS testu iz prve !

 Šta je IELTS ispit  i kome je namenjen ?

IELTS (International English Language Testing System) je ispit kojim se proverava nivo znanja engleskog jezika. Postoje dva modula, Academic – za apliciranje na univerzitete u inostranstvu  i General – za one koji žele da se isele i počnu život u Kanadi, Australiji ili Novom Zelandu . Sastoji se od 4 dela: razumevanja teksta, slušanja, govora i pisanja.

Kako izgleda IELTS (Academic i General Modul) Ispit?

 Oba modula  ispita Ielts Academic i Ielts  General se sastoji iz četiri dela:

 1. Ielts Reading  – traje 60 minuta i sastoji se od tri do 5 tekstova,  na osnovu kojih treba da odgovorite na ukupno treba da odgovorite na 40 pitanja. Ovaj deo ispita se razlikuje u Academic i General modulu. Tipologija pitanja je ista, ali je sadržina Academic Reading tekstova zahtevnija jezički i
 2. Ielts Listening- traje 40 minuta, kandidati dobijaju 4 slušanja na osnovu kojih treba da odgovore na ukupno 40 pitanja. Ovaj deo ispita je isti za oba modula.
 3. Ielts Writing: traje 60 minuta i sastoji se iz sledeća dva dela:

                    Task 1 (Academic):  Kandidat treba da izanalizira zadati grafikon(Bar graph,Pie chart, Line graph,Table, Map, Process) i napiše  minimum 150 reči.

                    Task 1 (General): kandidat treba da napiše pismo od minimum 150 reči

                    Task 2 (isti za Academic i General): kandidat treba da napiše esej na zadatu temu od minimum 250 reči.

 1. Ielts Speaking: – Traje 15 minuta i sastoji se iz tri celine. Kandidat odgovara na  pitanja ispitivača. Ovaj deo ispita je isti ya oba modula.

Ispit se polaže pri British Council u Beogradu i postoje dva načina polaganja, na papiru i na računaru(paper- based i computer- based). Za ispit se možete prijaviti lično u njihovom test centru , ili online ovde.

Kako izgleda priprema za IELTS u Avalonu?

 • Pripremni kurs za Ielts ispit se sastoji od 30 sati obuke i simulacijskih ispita i traje dva i po meseca.
 • Obuku vode diplomirani profesori engleskog jezika sa 16 godina iskustva i preko 1000 uspešno pripremljenih kandidata koji su položili ovaj ispit.
 • Obuka se sastoji od nastave na kojoj se uče strategije svakog dela ispita (gde je posebna pažnja posvećena Writing delu ispita, koji predstavlja najveći izazov svim polaznicima ) i simulacijskih testova na kraju same obuke.
 • Nastava se odvija kroz individualne ili poluindividualne časove.
 • Pre samog početka kursa, svaki kandidat uradi besplatan simulacijski test koji ga ne obavezuje da bude naš đak. Ovaj test  pokazuje  trenutni nivo znanja  kandidata i njime se dobija jasan uvid u kojim oblastima treba da se posveti više pažnje u pripremi. Ovakav vid ciljanog testiranja pomaže kandidatu da se upozna sa formatom ispita i onog što ga čeka na dan polaganja, jer simulacijske testove koje Avalon koristi su zvanični IELTS testovi iz prethodnih rokova.

Šta dobijaš pripremom za IELTS u Avalonu?

 • Mentora, profesora engleskog koji je usko specijalizovan za pripremu IELTS testa,  koji će te voditi kroz proces učenja i biti maksimalno posvećen tvom napretku.
 • 30 sati obuke  koju ćeš proći za samo dva meseca i bićeš apsolutno spreman/na za izlazak na ispit, jer ćeš steći sve potrebne veštine za polaganje ovog ispita i savladati neophodne strategije  iz sva četiri dela ispita.
 • Kroz simulacijske testove steći ćeš rutinu i naučićeš šablone po kojima se radi test, tako da ti IELTS ispit neće predstavljati nikakav problem i sigurno ćeš dobiti željeni skor.
 • Individualnu evaluaciju tvog znanja i napretka gde profesor usmerava svu svoju pažnju na tebe i nadogradnju tvog znanja.
 • Dobijaš sav potreban materijal –  referentne udžbenike renomiranih izdavača , audio materijale, skripte  i ostali propratni materijal  koji su neophodni za savladavanje gradiva.

Garantujemo vaš uspeh!

Škola stranih jezika Avalon garantuje tvoj uspeh na testu. Naša garancija podrazumeva da kandidat ispuni svoj deo obaveza u toku obuke u vidu rada domaćih zadataka koje mu mentor zadaje tokom pripreme.  Ukoliko se desi da odmah, iz prvog puta, ne dobiješ željenu ocenu, Avalon ti daje dodatne, potpuno BESPLATNE pripremne časove.

Ovlašćeni IELTS test centar

Avalon je IELTS test centar u partnerstvu sa EECentrom i IDP Education,
koji je suvlasnik i suosnivač IELTS-a.

Veoma smo ponosni što sa našim partnerima možemo da ponudimo IELTS testove.

Razultati za 3-5 dana

IELTS test u elektronskoj formi

BESPLATAN EBOOK

Pogledajte iskustva polaznika

FAQ Najčešće postavljena pitanja

Koji overall band univerziteti u inostranstvu najčešće traže na IELTS Academic ispitu?

Na osnovu našeg iskustva, za osnovne studije je neophodan  6.0 overall band, dok za master i doktorske studije traže preko 6.5. Što je jači fakultet i viši stepen obrazovanja, to je i veća zahtevana ocena na IELTS ispitu.

Da li je lakši paper-based od computer-based Ielts ispita?

Ispiti su identični po strukturi i sadržini, i jedina je razlika u načinu na koji polažete.

Kako da se odlučim da li da polažem paper-based ili computer-based?

Ukoliko ste više IT savvy i niste navikli da pišete olovkom, onda je svakako preporuka da polažete na računaru. Takođe, ukoliko imate nečitak rukopis, savetujemo vam da polažete na računaru jer IELTS ispitivači mogu da vam smanje ocenu na nečitak rukopis.

Da li mogu da se spremam za IELTS u Avalonu i ako mi je engleski na slabijem nivou?

Svakako, ali ćete morati prvo proći kroz naš Pre-Ielts kurs koji je kombinacija opšteg engleskog i Ieltsa.

Da li mogu u Avalonu da pohađam samo deo obuke , konkretno samo Writing i Speaking deo Ielts ispita?

Naravno. Dosta kandidata je uspešno na Reading i Listening delu, a ima najveći problem  sa pisanjem i usmenim delom ispita. Imamo poseban paket obuke  za Writing i Speaking gde kandidati za kratko vreme savladaju strukturu pisanja  i unaprede vokabular.

Da li obuka za IELTS u Avalonu može i kraće da traje od dva meseca?

Može, ukoliko kandidat može da odvoji vreme samo za Ielts ispit, maksimalno se posveti učenju i redovno radi sve zadatke koje mu zadajemo.  Obuka ukupno traje 30 sati a kojom dinamikom će se realizovati, zavisi od vas i vašeg slobodnog vremena.

Koliko sati dnevno moram da odvojim za spremanje Ielts ispita mimo obuke u Avalonu?

Posle svakog časa dobijate ciljane zadatke koji iziskuju vreme. Računajte da je optimalno 2 sata dnevno da posvetite učenju. Na ovom ispitu je izuzetno važno da imate dobru organizaciju vremena da biste sve stigli da uradite, i to je jedan od razloga zašto vam profesori zadaju dosta domaćih zadataka.
PRIJAVI SE

Prijavite se na željeni kurs klikom na dugme pored