OLYMPUS DIGITAL CAMERADobrodošli u letnji kamp engleskog jezika „School is Cool2013!

Dobrodošlicu vam želi tim Avalona

Dragi naši učenici,

24. juna 2013. u školi Avalon su vas dočekali Pepeljuga, Snežana, Vendi, Pokahontas, Petar Pan i Runi :). Bilo je toplo letnje jutro, jedna škola se tek završila, a druga je počinjala. Pred nama je bilo deset dana učenja i druženja što se nekima od vas činilo dugim, jer je leto i jedva ste čekali raspust. Ali, vreme protiče brzo u zabavi, i na kraju vam je bilo žao što se sve završilo.

Pošto nam je moto bio „School is Cool“, učili smo engleski kroz razne aktivnosti i radionice. Zajedno smo:

OLYMPUS DIGITAL CAMERApisali bajke koje su počinjale u magičnoj šumi sa vešticama, a završavale se sa venčanjima u velikim modernim kućama (nismo zaboravili ni životinje koje pričaju). Iako nam je svima bilo prvi put da pišemo bajku na engleskom, bili smo zadovoljni rezultatom.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAČesto smo bili napolju, gde bismo se družili, pričali na engleskom i igrali se. Jednom smo pravili ukrasni papir za poklone pečatima od krompira, kao što su deca nekad radila.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAGledali dokumentarce o tome kako se engleski jezik razvio od jednog malog ostrvskog narečja do jezika koji se govori u svim delovima sveta. Čuli smo kako je engleski zvučao kada je napisan čuveni Beovulf, i kako se postepeno menjao zbog raznih istorijskih događaja.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAIpak, nismo engleski učili samo gledajući dokumentarce, već i crtaće (usput bismo se i zabavljali).
OLYMPUS DIGITAL CAMERADržali smo i prezentacije na engleskom u kojima smo predstavljali sebe, svoju sobu, omiljenu hranu… Bilo je ponekad teško pričati na stranom jeziku pred toliko novih drugara, ali snašli smo.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAIako se nismo svi poznavali na početku, u školi smo stekli nove drugare sa kojima smo re rado igrali i koje smo na kraju zavoleli.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAZajedno ručali u bašti i prepričavali na engleskom šta se događalo na časovima.
OLYMPUS DIGITAL CAMERADa ne bismo dobili osećaj da smo opet u klasičnoj školi, igrali smo društvene igre uz lubenicu (nisu mogli svi da pobede, ali smo se svi zabavljali).
OLYMPUS DIGITAL CAMERAIako smo provodili dosta vremena u učionicama, nismo samo pisali i čitali iz udžbenika. Jedan dan smo ćaskali o Šekspiru i osmišljavali kako bi izgledali neki od njegovih poznatih likova kada bi bili maske.
OLYMPUS DIGITAL CAMERADrugog dana smo pravili nakit za mame od neočekivanih materijala na koji smo bili jako ponosni.
OLYMPUS DIGITAL CAMERASlušali jednog pričljivog Engleza (koji je uvek imao nešto novo i neobično da nam ispriča). Od njega smo puno saznali o engleskom jeziku, Velikoj Britaniji, životu u Engleskoj, kraljevskoj porodici, običajima i čudnim novim rečima.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPisali smo i ukrašavali pisma koja ćemo ponovo čitati kad budemo malo stariji.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAKad bi nam leto dojadilo, posetili bismo malo severni pol i bele medvede.
OLYMPUS DIGITAL CAMERANapolju smo učili u hladu nad jezercetom u kom su plivale zlatne ribice.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA4. jula upoznali i predsednika Džordža Vašingtona koji je putovao kroz vreme samo zbog nas.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAŠetali smo se na modnoj pisti da pokažemo da nismo samo pametni, već i lepi.
Na kraju smo pozvali roditelje da im pokažemo koliko ste bili kreativni i vredni.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
_RH_3689copyPočetkom jula, letnja škola se završila i svi smo bili pomalo umorni, ali srećni jer smo puno toga naučili. Ipak, od svega, najduže će u sećanju ostati druženje. Vidimo  se sledeće godine!

Vaš Avalon:

Nataša, Vladimir, Sanja, Dejvid, Ivana, Slađana i Stefania.

_RH_3649 copy